Atheneum Jan Fevijn biedt na de brede eerste graad de keuze voor ASO-, TSO- of BSO-richtingen.

Eerste graad

De eerste graad van het secundair onderwijs dient als algemene vorming. Je gaat actief op zoek naar je talenten en competenties. Wij zetten hierbij het klassiek onderwijssysteem op zijn kop. Vanaf het schooljaar 2017-2018 stappen onze leerlingen van de eerste graad (A- en B-stroom) over naar flexibele leertrajecten.

ASO

Het algemeen secundair onderwijs legt de nadruk op een ruime algemene vorming. Onze studierichtingen Latijn, economie, wetenschappen en humane wetenschappen leggen een stevige basis voor het volgen van hoger onderwijs aan de hogeschool of de universiteit.

TSO

Het technisch secundair onderwijs besteedt aandacht aan algemene en technisch-theoretische vakken. Na onze opleidingen sociale en technische wetenschappen, handel, jeugd- en gehandicaptenzorg en IT & netwerken, kan je de stap zetten naar het hoger onderwijs of naar de arbeidsmarkt. Bij deze opleidingen horen ook praktijklessen en stages.

BSO

Het beroepssecundair onderwijs is een praktisch gerichte onderwijsvorm. In onze studierichtingen verkoop, verzorging, kinderzorg en verkoop en vertegenwoordiging word je volledig klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Bij deze opleidingen horen ook praktijklessen en stages.

Verken ons ruime aanbod aan studiemogelijkheden

Getuigenissen

Onze oud-leerlingen aan het woord.

 

“Elke dag nemen we bewust en onbewust honderden beslissingen over hoe we met ons geld omgaan. De richting economie heeft me geleerd bewuster te consumeren en betere beslissingen te nemen. ”

Laslo N.

Marketing and advertising
 

“In Jeugd en Gehandicaptenzorg word je klaargestoomd voor eender welke zorgvorm die je verkiest te geven. Het is een leuke, zeer leerrijke en professionele leeromgeving.”

Annelies H.

Opvoeder
 

“De opleiding Verkoop heeft mij geleerd om zelfstandig en professioneel te werken in een commerciële organisatie. Vooral de uitdagende stage en de geïntegreerde proef waren hierbij erg nuttig.”

Damir S.

Verkoop

Volg ons

Onze Facebookpagina