Wij investeren in betrokkenheid. We staan voor onderwijs met passie waar elke leerkracht aanspreekbaar is voor de leerlingen. Leven in groep is zorg dragen voor elkaar. Dat gebeurt bij ons op verschillende manieren:

Leerlingenraad

 

Het Atheneum heeft een zeer actieve leerlingenraad: elke maand komen de verkozenen per leerjaar samen om te discussiëren over de werking van de school. De verkozenen zijn de woordvoerders van de leerlingen: zij luisteren naar de wensen van hun jaargenoten en bespreken deze op de leerlingenraad.

Op het einde van de vergadering komt de directeur luisteren naar hun voorstellen. Hij kan dan meteen ook zeggen wat hij met de voorstellen van de vorige vergadering heeft gedaan.

De directie heeft vaak oor naar de voorstellen. Soms vraagt de directie ook advies. Ook over het examenrooster mag de leerlingenraad zijn zegje doen.

Wie voorstellen heeft kan altijd via SmartSchool een bericht sturen naar de leden van de leerlingenraad. En wie liever op papier werkt, kan zijn ei kwijt in de ideeënbus van de leerlingenraad aan de inkomhal. Gewoon een lid van de leerlingenraad aanspreken kan natuurlijk ook!

Leerlingenraad 1ste graad

Ouderraad

 

Wij zijn een groep geëngageerde ouders die zich samen inzet voor de werking van de school. We vergaderen een drietal keer per jaar met alle leden van de ouderraad en organiseren ook activiteiten om financiële steun te kunnen geven aan de projecten van de school.

Indien u een vraag hebt als ouder i.v.m. het schoolgebeuren van welke aard ook, laat het dan niet na een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Vriendenkring

 

De Vriendenkring Basisschool en Atheneum Jan Fevijn is een feitelijke vereniging die de belangen van het Gemeenschapsonderwijs Assebroek - Sint-Michiels behartigt. De middelen waarover de Vriendenkring beschikt, komen uitsluitend ten goede aan sociale noden en leerlinggebonden behoeften van de drie scholen. Daartoe kan de Vriendenkring zelf activiteiten organiseren of initiatieven van de scholen ondersteunen. 

Daarnaast is er een bloeiende seniorenwerking.Streefdoel is ook een hechte band te bewaren tussen de huidige teamleden en de oud-personeelsleden en contacten te bevorderen met oud-leerlingen. Iedereen die daaraan wil meewerken, kan voor bijkomende inlichtingen terecht bij Marcel Mutsaerts. 

 

Peer Support

 

Sinds januari 2016 is de opleiding Toegepaste Psychologie van Howest gestart met het project ‘Peer support’. Het initiatief voor dit project komt van Oona Wyns die sinds haar 15e strijdt tegen pesten. Het idee groeide om pesten preventief aan te pakken op school door te werken aan een positief schoolklimaat waar problemen niet alleen aangepakt, maar vooral en in de eerste plaats voorkomen worden. Dit kan door jongeren zelf meer verantwoordelijkheid te geven en nadruk te leggen op zelfzorg en zorg voor elkaar.

Atheneum Jan Fevijn stapte mee in dit project om een veilig en positief schoolklimaat te creëren. Enkele van onze leerlingen volgden een intensieve training in Howest om te kunnen optreden als vertrouwensleerling. Zij vormen een schakel tussen de leerlingen en de leerlingenbegeleiding. Jongeren gaan in de eerste plaats met hun vragen en problemen bij leeftijds- of leefstijlgenoten (‘peers’) te rade. Ze zoeken steun bij elkaar. Peer support is een manier van samenwerken en elkaar ondersteunen. Peers helpen elkaar met behulp van eigen kennis, inzichten en ervaring.

 

Schoolband

 

We willen leerlingen de kans geven om hun talenten te ontwikkelen op muzikaal gebied. Leerlingen die willen zingen of muziekinstrumenten bespelen zijn welkom in de schoolband. Ze repeteren regelmatig op school onder begeleiding van een professioneel muzikant-leerkracht en ze treden onder andere op tijdens schoolactiviteiten.

 

Wie zich wil inschrijven, krijgt daar bij het begin van elk schooljaar de kans toe. We bieden onze leerlingen maximaal de kans in te zetten op hun muzikale talenten en deze verder te ontplooien.

 

 

 

Volg ons

Onze Facebookpagina