Modules

Omdat wij sterk geloven in de talentontwikkeling van elke jongere bieden we binnen het urenpakket de vrije ruimte om deze te ontwikkelen. Aan de hand van zelfgekozen modules verruimen onze leerlingen hun horizon en leren ze zichzelf kennen.

 

Eerste graad
In de eerste graad kies je nog geen studierichting, maar ga je op zoek naar je talenten.
De leerlingen uit 1A en 1B maken modulegewijs kennis met:

  • STEAM
  • Economie & Sales
  • Zorg en keuken
  • Sport

Deze modules gecombineerd met FLEX zorgen voor begeleiding op maat. In het 2de jaar krijgen alle leerlingen (behalve BVL) de module STEAM.

Zo maakt iedereen de juiste studiekeuze voor de tweede graad! Voor meer informatie over dit aanbod, bekijk hier onze gedetailleerde modulefiches.


Tweede en derde graad
De leerlingen van de tweede en derde graad uit de ASO- en TSO-richtingen zullen drie uren per week deelnemen aan zelfgekozen modules. Sommige leerlingen weten meteen welke talenten en interesses zij hebben, voor anderen is dit een moeilijke zoektocht. De ene leerling is zeer creatief ingesteld. Een andere leerling is eerder sportief en nog anderen zijn communicatief ingesteld.

Voor deze modules worden er geen toetsen of examens afgenomen. Wel worden heel wat vakoverschrijdende doelstellingen behaald (creativiteit, kritisch denken, organisatorisch en communicatief vermogen, samenwerken, initiatief, zelfbeeld, …). 

Aangeboden modules:

§  Media & Communication
§  Sports & Entertainment
§  Cooking & Design
§  STEAM
§  STEAM level 1, 2, 3 (mits succesvol afronden vorige module)

Voor meer informatie over dit aanbod, bekijk hier onze gedetailleerde modulefiches.

 

Volg ons

Onze Facebookpagina