Projectwerking BSO

Vanaf de tweede graad stappen onze leerlingen uit de BSO-richtingen mee in het vernieuwende projectonderwijs. Hierdoor worden doelstellingen van verschillende vakken samengebracht in uitdagende projecten. Leerlingen doen opzoekingswerk, werken hun eigen oplossingen uit en krijgen af en toe hulp van specialisten uit het werkveld.

Atheneum Jan Fevijn stoomt de leerlingen uit de BSO-richtingen klaar voor de wereld van morgen. Vakken worden niet meer los van elkaar beschouwd. Maatschappelijke problemen en uitdagingen worden vandaag ook niet meer vanuit één oogpunt bekeken. Daarom gaan de leerlingen de projecten vanuit verschillende standpunten analyseren en uitwerken. Er wordt ook aandacht besteed aan nieuwe methoden uit het werkveld. Wat je vandaag leert, kan namelijk morgen al voorbijgestreefd zijn. Competenties en vaardigheden zijn echter voor het leven. Kennis is belangrijk, maar wat je ermee doet, is nog belangrijker.

Deze projecten worden niet alleen op school uitgewerkt, de leerlingen gaan ook steeds meer leren buiten de schoolmuren. Leerlingen krijgen uitleg in winkels, bedrijven, ziekenhuizen, kinderdagverblijven, verzorgingscentra en andere locaties die aansluiten bij de opleiding.

Ben jij klaar om een PROfessional te worden?

 

Volg ons

Onze Facebookpagina