FLEX-school

FLEX-school

Via ons FLEX-systeem (Flexible Learning EXperience) geven we jou de aandacht en ondersteuning die je verdient. Dankzij de flexibele leertrajecten, kan je meer tijd stoppen in die vakken waar het voor jou echt nodig is. Snap je de leerstof al? Geen probleem, dan kan je kiezen voor verdieping of aan een ander vak beginnen. Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid staan centraal, maar steeds met de begeleiding van de leerkracht die jouw leerproces ondersteunt.

Op vrijdag krijg je de weekplanning voor de daaropvolgende week met de opdrachten die je tijdens die week moet afwerken. Je gaat dan zelf aan de slag en je bepaalt zelf mee wanneer of hoe je een opdracht uitvoert. Je volgt altijd eerst een instructiemoment mee. Dit kan een moment zijn waarop je met een deel van je klasgroep naar de uitleg van je leerkracht luistert, maar de leraar kan ook zelf een kort instructiefilmpje maken die je zelf kan bekijken. Uiteraard blijft er ruimte en aandacht voor het klasgevoel. Samen teksten lezen tijdens de taallessen blijven we bijvoorbeeld zeker doen. Daarna ga je zelf aan de slag. Heb je liever nog wat meer uitleg? Dat kan, want er zijn altijd twee of meer leerkrachten aanwezig bij wie je terecht kan. 

Het is de bedoeling dat je, vóór het einde van de week, al je opdrachten afwerkt en je alle doelstellingen bereikt. Is dit gelukt, dan krijg je uitbreiding of kan je je in andere leerstof verdiepen. Werk je wat trager, dan heb je nooit het gevoel dat je achterloopt want alles gebeurt op jouw tempo. Zo wordt de kans dat je zou uitvallen veel kleiner. 

Onze FLEX-lokalen zijn aangepast aan deze nieuwe manier van werken: er is een instructieruimte, een ICT-hoek, een leeshoek en er zijn werkeilanden. We stimuleren ook peer- en co-teaching, want leren is bij ons zeker geen eenrichtingsverkeer.

schrijf je nu in