Studieaanbod

Studieaanbod

Als school willen we mee evolueren met de steeds veranderende maatschappij en toekomstgericht onderwijs aanbieden. We kiezen hierbij voor uitdagende studierichtingen en vernieuwende onderwijsvormen waar de leerlingen centraal staan. Leerlingen nemen hun leerproces zelf in handen waardoor ze zelfstandig worden, onderzoekend leren en hun talenten ontwikkelen.

We zetten in op een brede eerste graad waarbij de studiekeuze zo lang mogelijk wordt uitgesteld. Vanaf de tweede graad organiseren we studierichtingen binnen de onderwijsvormen ASO, TSO en BSO. Ons aanbod bevat studierichtingen uit verschillende domeinen: 

  • Taal en cultuur
  • STEM
  • Economie en organisatie
  • Maatschappij en welzijn

schrijf je nu nog in voor dit schooljaar

 

 


Voor het studieaanbod vanaf schooljaar 2021-2022 verwijzen we graag door naar de website van stamina.

studieaanbod stamina

 

 

Eerste graad

In de brede eerste graad krijg je een algemene vorming en proef je in het eerste jaar al van enkele modules. Op basis van je talenten en competenties kies je in het tweede jaar voor een bepaalde optie.

Tweede graad

Je kiest vervolgens voor een richting die bij jou past in het algemeen, technisch of beroepssecundair onderwijs. In ASO en TSO kies je zelf welke modules je volgt. In BSO werk je aan uitdagende projecten.

Derde graad

Als jongvolwassene bereiden we je voor op de toekomst via theorie en praktijk. In ASO en TSO selecteer je ook opnieuw zelf je modules. BSO-richtingen sluiten bij ons af met een specialisatiejaar.